Tom Braien 2012.01.12. 12:14

Irán

.Tovább éleződik az iráni helyzet, ugyanis az európai olajfinomítók folyamatosan csökkentik az iráni spot/azonnali olajvásárlásaikat, némelyek már le is állították a közelgő EU külügyminiszteri csúcs miatt. (a spot vásárlások nagyjából 1/3-át adják a vásárlásoknak) Emellett Geithner a héten tárgyal Kínával és Japánnal, hogy saját olajimportjuk átszervezésével is gyakoroljanak hatást az iráni nukleáris program leállítására.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium tegnap közleményben jelezte, hogy Fellegi úr csupán a tárgyalások időpontjáról tárgyal Washingtonban a héten. ""megerősítjük az IMF által megfogalmazottakat, miszerint a jelenlegi tárgyalásoknak nem tárgya egy hivatalos szándéklevél tartalmának megvitatása és véglegesítése."-áll a közleményben.

A napokban 34 éves csúcsra emelkedett a narancslé ára, miután a napokban az USA leállított a brazíliai importot egy gombaölő használata miatt.                        

                                                                                               2012.01.12

A bejegyzés trackback címe:

https://bernyo.blog.hu/api/trackback/id/tr63539734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása